Bengelmedia logo

Regionale media-inkoop voor Slaapboulevard Kwakernaat

Klant

Slaapboulevard Kwakernaat, beddenspecialist in de regio Zuid-Holland.

 

Vraag

Slaapboulevard Kwakernaat is al drie generaties lang een kenner in slaap- en slaapkameroplossingen in de regio Rotterdam. Aan Bengelmedia de vraag om onder andere alle media-inkoop te verzorgen en zo meer naamsbekendheid en gekwalificeerde bezoekers te genereren.

 

Strategie Bengelmedia

Sinds 2015 is Kwakernaat een van onze vaste klanten. Bij de start van de samenwerking hebben we een concept en strategie uitgewerkt, rekening houdend met het grote assortiment merken en de daarbij horende doelgroepsegmentatie. Door de demografische kenmerken van de klanten mee te nemen, weten we welke media we in moeten zetten en in welke regio we moeten targetten. Dit laatste doen we door postcode-analyses uit te voeren op het klantenbestand van Kwakernaat.

Jaarlijks maken we een mediaplan voor een cross-mediale campagne met een mix van zowel online- als offline-media. Daarbij is een hoge contactfrequentie cruciaal, zodat Kwakernaat het hele jaar top-of-mind is. Bij het ontwikkelen van het mediaplan houden we rekening met actieweken, waardoor we tijdens deze periodes media gericht kunnen inzetten. Voor de online-campagnes maken we gebruik van Google Ads, display-bannering, Facebookcampagnes en retargeting.

Daarnaast ontwikkelen we een media-kalender om de inkoop van offline-uitingen op de actieperiodes af te stemmen. De printmedia kunnen we vervolgens heel gericht inzetten, aangezien we precies weten in welke postcodegebieden de doelgroep zich bevindt. Middels dagbladen, huis-aan-huisbladen, outdoor-campagnes en lokale tv-reclames hebben we de naamsbekendheid in de regio al flink kunnen vergroten.

Door de inzet van een brede media-mix in een getargete regio bereiken we niet alleen een relevante doelgroep, maar zorgen we ook voor maximale exposure om zo aan de vraag van Slaapboulevard Kwakernaat te voldoen. En daar blijft het niet bij. Met oog op de veranderende markt en behaalde winkelresultaten passen we jaarlijks onze strategie aan. Zo blijven we gerichte campagnes inzetten en bereiken we continu de juiste doelgroepen.

 

Resultaat

Inmiddels werken we al een aantal jaar samen met Kwakernaat. Niet alleen is de naamsbekendheid in de regio enorm gegroeid, ook de omzet neemt nog ieder jaar toe. Maar uitgegroeid? Nog lang niet!

 

Wil je ook graag meer naamsbekendheid in jouw regio genereren? Neem contact met ons op!

 

neem contact op