Bengelmedia logo

OnePlus: vergroten naamsbekendheid door slimme media-inkoop

Klant

OnePlus is een Chinese smartphone-fabrikant opgericht in 2013. Zij maken high end-kwaliteit smartphones voor een scherpe prijs.

 

Vraag

OnePlus is in korte tijd uitgegroeid tot een premium-telefoonmerk. Naast China zijn de telefoons in 40 landen te verkrijgen en dit aantal blijft groeien. OnePlus heeft Bengelmedia als mediabureau ingeschakeld om de naamsbekendheid van het merk en hun smartphones bij de Nederlandse consument te vergroten. Aan ons de taak om OnePlus top-of-mind te krijgen bij het Nederlandse publiek door middel van de juiste media-inkoop. De eerste opdracht was een branding campagne rondom de lancering van de nieuwste OnePlus 7 Series.

 

Strategie Bengelmedia

De belangrijkste doelgroepen van OnePlus zijn studenten en young professionals. Zij willen op technisch gebied over de nieuwste mogelijkheden beschikken, zonder hier direct de hoofdprijs voor te betalen. Studenten en young professionals bevinden zich voornamelijk in de randstad en de grootste studentensteden. Om deze doelgroep te bereiken hebben we vanuit Bengelmedia een strategisch mediaplan ontwikkeld. We willen een grote doelgroep bereiken op verschillende tijdstippen en verschillende plekken. Daarbij moet het publiek een hoge contactfrequentie hebben met de media-uitingen om de merkbekendheid te vergroten.

 

Resultaat

Dit heeft ertoe geleid dat we vanuit mediabureau Bengelmedia een Digital Out of Home-campagne hebben ingezet op verschillende plekken in Nederland. Zo zijn in de grootste studentensteden op de NS-stations digitale abri’s ingekocht waarop het nieuwste model van OnePlus niet te missen was. Tegelijkertijd was deze smartphone te zien op digitale masten en billboards langs grote wegen in de Randstad. Op deze manier bereiken we én de grote doelgroep waarop OnePlus zich richt én wordt het publiek regelmatig blootgesteld aan de campagne waardoor de naamsbekendheid wordt vergroot. Een mooi begin van een mooie samenwerking.

 

Ook jouw naamsbekendheid vergroten? We bepalen graag met jou de juiste aanpak!

 

neem contact op