Bengelmedia logo

CHDR: proefpersoon.nl

Klant

Centre for Human Drug Research, een Nederlandse stichting die onderzoek verricht in de eerste ontwikkelingsfase van medicijnen.

 

Vraag

Al jaren ontwikkelen we voor CHDR de campagnes voor de werving van proefpersonen voor geneesmiddelenonderzoek inclusief media-inkoop en vormgeving van de advertenties. Onlangs wilde CHDR een nieuwe website.

 

Strategie Bengelmedia

Om proefpersonen voor geneesmiddelenonderzoek te kunnen werven hebben we voor het CHDR de website Proefpersoon.nl opnieuw ontwikkeld. De oude website was vrij corporate en sloot niet aan bij de doelgroep. We hebben een meer aansprekend design ontwikkeld waarbij de belangrijkste ‘call to action’, aanmelden voor onderzoek, centraal staat. We hebben op de website meer foto en video gebruikt en de site op een creatieve manier responsive gemaakt.

De marketingstrategie en mediaselectie brengt steeds weer een belangrijke uitdaging met zich mee. Afhankelijk van het type onderzoek zijn namelijk proefpersonen nodig met zeer specifieke kenmerken. Naast eisen aan geslacht en leeftijd is CHDR vaak op zoek naar proefpersonen met specifieke diagnoses van ziekten en aandoeningen. Dit betekent dat we op mediaselectie, (online) targetting en de boodschap micro-segmentatie moeten toepassen.

Per onderzoek waarvoor proefpersonen geworven kijken we dus eerst welke media hierbij passen. Voor een onderzoek waarvoor een groot aantal gezonde mensen van alle leeftijden nodig is, kunnen we bijvoorbeeld outdoor campagnes en advertenties in landelijke dagbladen inzetten. De boodschap in de uitingen die we in onze studio ontwikkelen is dan vrij algemeen. Voor onderzoeken waarvoor specifieke patiënten nodig zijn, denk aan de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van ALS, kiezen we eerder voor een sterk getargette online campagne met display banners en social media advertising. Met tekst en beeld spreken we specifiek deze patiënten aan.

 

Resultaat

Hoewel de uitdaging soms groot is om voldoende proefpersonen te vinden die voldoen aan de eisen, weten we door middel van een sterk gesegmenteerde aanpak steeds weer de juiste mensen naar de website Proefpersoon.nl te leiden. Dit tot tevredenheid van het CHDR waarvoor Bengelmedia al enkele jaren de marketingcampagnes verzorgd.

 

Ook op zoek naar een specifieke doelgroep? Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte strategie.

 

neem contact op